Huis van Eden

Mijn foto
Tremelo, Vlaams-Brabant, Belgium
Merkte je, nadat je reeds hulp gezocht had, dat praten alleen niet voldoende was, dan kan ik wellicht iets voor jou betekenen. Ik begeleid jou door aangepaste yoga-, ademhalings-, relaxatie-, meditatie en creatieve oefeningen te geven naar gelang je noden. Ook kunnen Reiki sessies aan te pas komen. De verschillende workshops aan de welke je kan deelnemen hebben een sterk helend effect op het lichaam, de emoties, de psyche en op spiritueel vlak. Hou ook mijn website www.huisvaneden.be in 't oog voor de gastactiviteiten. Elk gastactiviteit is een mooie aansluiting op mijn werk en op jouw welzijn. Ben je geïnteresseerd? Neem gerust contact op.

donderdag 10 september 2015

Communiceren kan je leren, écht!

Solliciteren is jezelf promoten: je sterke troeven uitspelen en hopen dat je de ander daarmee kan overtuigen. Belangrijk daarbij is een goede communicatie. Marleen Crabbe, expert aandachttherapie, geeft tips voor een betere communicatie.

Blijf jezelf
Probeer niet iemand anders te zijn, want daarmee bewijs je jezelf en de potentiële werkgever geen goede dienst. Zeg niet de dingen waarvan je denkt dat de selectieverantwoordelijke die wil horen. Te veel mensen zetten een masker op en dat leidt tot misverstanden.

Wat wil je zelf?
Zelfkennis is noodzakelijk om te komen tot een goede communicatie. Wat wil je zelf? Zal je je goed voelen in de (nieuwe) job? Ken je sterke en zwakkere kanten. Als je in jezelf gelooft, zal je dat ook uitstralen tijdens een sollicitatiegesprek.

Luister
Een sollicitatiegesprek komt van twee kanten. Luister daarom ook goed naar wat de ander zegt of juist niet zegt. Wat kan het bedrijf voor jou betekenen? Durf vragen te stellen.

Voel de andere persoon aan
Een HR-recruiter is ook maar een mens. Probeer hem/haar goed aan te voelen. Als je met een heel rationele persoonlijkheid te maken hebt, vermijd dan om te emotioneel te worden. Tracht op hetzelfde niveau te praten. Let op het taalgebruik en de lichaamstaal van de ander. Je zal snel voelen of je op dezelfde golflengte zit.

Plan een wederzijdse strategie
Zoek raakvlakken tussen jou en het bedrijf waarbij je solliciteert. Wat willen zij? Wat zoek jij in de job? Bespreek de toekomstperspectieven en onderzoek welke rol jij daarbij kan spelen en op welke manier.

Evalueer
Als het sollicitatiegesprek ten einde loopt, maak dan nog even tijd voor een gezamenlijke evaluatie. Maak een korte samenvatting van wat er gezegd werd en bekijk of je elkaar ook goed hebt begrepen. Het kan nooit kwaad om ronduit te vragen hoe je het ervan af gebracht hebt en hoe de verdere selectieprocedure zal verlopen.

Bedank
Dit vergeten mensen wel eens, maar het is in alle omstandigheden belangrijk om de ander te bedanken. Tenslotte heeft hij/zij jou uitgenodigd, tijd voor je gemaakt en jou een kans gegeven om te tonen wat je waard bent. Een dankwoordje is altijd fijn om een gesprek mee af te sluiten en met een goed gevoel buiten te gaan.

Meer info: www.huisvaneden.be

Dit artikel is geschreven door journaliste Caroline Stevens en gepubliceerd op RegioJobs.be (14/07/2015)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten