Huis van Eden

Mijn foto
Tremelo, Vlaams-Brabant, Belgium
Merkte je, nadat je reeds hulp gezocht had, dat praten alleen niet voldoende was, dan kan ik wellicht iets voor jou betekenen. Ik begeleid jou door aangepaste yoga-, ademhalings-, relaxatie-, meditatie en creatieve oefeningen te geven naar gelang je noden. Ook kunnen Reiki sessies aan te pas komen. De verschillende workshops aan de welke je kan deelnemen hebben een sterk helend effect op het lichaam, de emoties, de psyche en op spiritueel vlak. Hou ook mijn website www.huisvaneden.be in 't oog voor de gastactiviteiten. Elk gastactiviteit is een mooie aansluiting op mijn werk en op jouw welzijn. Ben je geïnteresseerd? Neem gerust contact op.

vrijdag 1 juni 2012

Het emotionele, geestelijke en spirituele aspect


Laten we nog even duidelijk stellen dat het hier niet gaat over rugpijn ten gevolge van een ongeluk, maar wel degelijk om een ongemak, een pijn ten gevolge van spierspanning die gewoonlijk gepaard gaat met een verplaatste wervel, een aangeboren conditie of een chronische aandoening. Nog even herhalen dat onze wervelkolom ons zenuwstelstel beschermt en zorgt er voor dat we mobiel zijn.

Zoals eerder geschreven, heb ik zelf jarenlang gesukkeld met een pijnlijke rug. Osteopaten hebben een fortuin aan mij verdiend tot op een dag ik plots weer iets voelde stromen in mijn rug en een uitbarsting van emotie kwam.

Dit was echt een openbaring voor mij: een emotie die ik jaar in, jaar uit zorgvuldig onderdrukt had, had zich in mijn rug opgestapeld! Erger nog: ik wist niet eens dat ik die emotie had!

Het is overduidelijk dat een pijn of een ziekte het laatste signaal is van het lichaam om duidelijk te maken dat je uit balans bent.

Ten eerste moet je natuurlijk hulp gaan zoeken om de fysieke klacht aan te pakken.

Ten tweede nodig ik je uit om toch de tijd te nemen om bij jezelf na te gaan waar je uit de bocht bent gegaan:
  • Welke emoties zijn aanwezig, al heb je ze gedurende een tijd of zelfs jaren onderdrukt?
  • Waarom heb je ze onderdrukt?
  • Welk denkpatroon zit er achter?
Wanneer je door een crisis gaat, is dat een gelegenheid om over jezelf te leren, en te helen op verschillende niveaus.

Daarom houden we in Yogatherapie rekening met de hele mens. Niet alleen met het lichaam, maar eveneens met de emoties, de gevoelens, de denkpatronen, de gewoontes, de leefomstandigheden, enz.

Door Yoga te doen gaan je wervels zich versoepelen, gaan je gevoelens geleidelijk aan weer in evenwicht komen, ga je tot inzichten komen. Dan, ga je stap voor stap je leven weer in harmonie brengen met je ware Zelf.

Op dit punt komen we op het spirituele vlak. Hiermee bedoel ik niet de "New Age" trend, maar wel:
  • wat is je visie?
  • hoe kan je je ware authenticiteit en je schoonheid in de wereld plaatsen?
Wanneer je die inzichten krijgt en ze een plaats geeft in je leven, zal je merken dat je rugklachten gewoon verdwijnen.

En jij?

- Herken je je hierin?
- Wil je aan de slag met YogaTherapie en/of met Yoga?

Neem contact met me op via deze link

Wat is jouw ervaring? Wens je het mee te delen: vul dan het hier onderstaande commentaarvak in.