Huis van Eden

Mijn foto
Tremelo, Vlaams-Brabant, Belgium
Merkte je, nadat je reeds hulp gezocht had, dat praten alleen niet voldoende was, dan kan ik wellicht iets voor jou betekenen. Ik begeleid jou door aangepaste yoga-, ademhalings-, relaxatie-, meditatie en creatieve oefeningen te geven naar gelang je noden. Ook kunnen Reiki sessies aan te pas komen. De verschillende workshops aan de welke je kan deelnemen hebben een sterk helend effect op het lichaam, de emoties, de psyche en op spiritueel vlak. Hou ook mijn website www.huisvaneden.be in 't oog voor de gastactiviteiten. Elk gastactiviteit is een mooie aansluiting op mijn werk en op jouw welzijn. Ben je geïnteresseerd? Neem gerust contact op.

vrijdag 18 september 2015

Het verhaal van de Engel

Er was eens een mooie engel. De engel had een goed leven en toch was hij af en toe ontmoedigd en ja, zelfs treurig. Waarom? Hij wist het zelf niet. Wie was hij? Wat deed hij? Wat was zijn taak? Ach, alles lag in zijn handen, maar hij zag het niet. Hij was er blind voor.

God keek meewarig naar hem. "Engel", vroeg God, "wat wens je?"

"God" antwoordde de engel, "ik wil mijn taak kennen."

God antwoordde: "Ga heen en verken de wereld, gaandeweg zal je je taak ontdekken."

De engel vertrok en de weg bleek veel langer en moeilijker te zijn dan hij dacht. Nu had hij redenen om te twijfelen en ongerust te zijn: hij had zijn God uit het oog verloren.

Op een dag herkende hij het goddelijk Licht. Hij haastte er zich naar toe, struikelend over de verschillende obstakels. Niets kon hem nog tegenhouden om naar Huis te keren.

Als hij eindelijk God terugzag, zei de engel: "God, hier leg ik al mijn kunnen en mijn kennis in Uw handen. Mijn leven behoort U toe."

(Marleen Crabbe - 1999)

donderdag 10 september 2015

Communiceren kan je leren, écht!

Solliciteren is jezelf promoten: je sterke troeven uitspelen en hopen dat je de ander daarmee kan overtuigen. Belangrijk daarbij is een goede communicatie. Marleen Crabbe, expert aandachttherapie, geeft tips voor een betere communicatie.

Blijf jezelf
Probeer niet iemand anders te zijn, want daarmee bewijs je jezelf en de potentiële werkgever geen goede dienst. Zeg niet de dingen waarvan je denkt dat de selectieverantwoordelijke die wil horen. Te veel mensen zetten een masker op en dat leidt tot misverstanden.

Wat wil je zelf?
Zelfkennis is noodzakelijk om te komen tot een goede communicatie. Wat wil je zelf? Zal je je goed voelen in de (nieuwe) job? Ken je sterke en zwakkere kanten. Als je in jezelf gelooft, zal je dat ook uitstralen tijdens een sollicitatiegesprek.

Luister
Een sollicitatiegesprek komt van twee kanten. Luister daarom ook goed naar wat de ander zegt of juist niet zegt. Wat kan het bedrijf voor jou betekenen? Durf vragen te stellen.

Voel de andere persoon aan
Een HR-recruiter is ook maar een mens. Probeer hem/haar goed aan te voelen. Als je met een heel rationele persoonlijkheid te maken hebt, vermijd dan om te emotioneel te worden. Tracht op hetzelfde niveau te praten. Let op het taalgebruik en de lichaamstaal van de ander. Je zal snel voelen of je op dezelfde golflengte zit.

Plan een wederzijdse strategie
Zoek raakvlakken tussen jou en het bedrijf waarbij je solliciteert. Wat willen zij? Wat zoek jij in de job? Bespreek de toekomstperspectieven en onderzoek welke rol jij daarbij kan spelen en op welke manier.

Evalueer
Als het sollicitatiegesprek ten einde loopt, maak dan nog even tijd voor een gezamenlijke evaluatie. Maak een korte samenvatting van wat er gezegd werd en bekijk of je elkaar ook goed hebt begrepen. Het kan nooit kwaad om ronduit te vragen hoe je het ervan af gebracht hebt en hoe de verdere selectieprocedure zal verlopen.

Bedank
Dit vergeten mensen wel eens, maar het is in alle omstandigheden belangrijk om de ander te bedanken. Tenslotte heeft hij/zij jou uitgenodigd, tijd voor je gemaakt en jou een kans gegeven om te tonen wat je waard bent. Een dankwoordje is altijd fijn om een gesprek mee af te sluiten en met een goed gevoel buiten te gaan.

Meer info: www.huisvaneden.be

Dit artikel is geschreven door journaliste Caroline Stevens en gepubliceerd op RegioJobs.be (14/07/2015)

vrijdag 4 september 2015

Volle maan op 29 augustus 2015 in Vissen

Deze volle maan heeft haar invloed op de lever meridiaan. De lever heeft te maken met woede, met kwaad zijn. Neem deze gelegenheid waar om die woede te helen en los te laten.

Symptomen van een energie blokkade op de levermeridiaan
- vermoeidheid
- pijn aan je voeten
- spanning op de borstkas en schouders
- indigestie / overgeven
- problemen met je ogen

Aanbevolen voeding
- pompelmoes en warme citroensap
- vermijd zoetigheden
- mix de sappen van een rode biet, wortel en selder



Yoga
De yogaoefening die hierbij hoort, krijg je wanneer je ingeschreven bent voor de eZines.


≈  ≈  ≈  ≈  ≈  ≈

Door je in te schrijven voor de eZines en de gratis eBoeken,
krijg je automatisch de tips die bij elk artikel horen.

Deze tips helpen je om je nog beter te voelen en
 om de wereld een handje te helpen.

Is je Angst je vriend of je vijand?

Angst is voor velen onder ons een ongewenste gast. Hij wordt ons dikwijls opgedrongen door de media, de publiciteit, het nieuws, verzekeringmaatschappijen, maar ook je onzekerheid, je eigen of aangeleerde overtuigingen, de klappen van het leven, enz.

Angst kan zowel je vriend zijn als je vijand. Hoe maak je het verschil tussen die twee? Wanneer is hij gewenst en wanneer niet? Wat doe je eraan? 
Je leert er meer over in het artikel van deze maand.

Vergeet niet je in te schrijven voor de workshop 
Van Angst naar Moed indien Angst je vijand is.



*   *   *


Angst. Velen onder ons voelen angst in zich. Angst van niet goed genoeg te zijn. Angst voor het leven. Angst voor wat het leven met zich meebrengt. Angst voor ongelukken. Angst voor negativiteit. Angst voor wat de anderen zouden zeggen of denken. Angst. Angst. Angst. Verschrikkelijke angst.

Nochtans heeft Angst ook zijn positieve kanten. Angst belet jou om in de afgrond te springen. Angst dicteert jou wat je moet doen als er gevaar is.

Maar als er angst is op de momenten waar je ontspannen zou moeten zijn, dan belemmert Angst jouw leven, jouw voortgang in jouw leven. Dan is Angst niet meer je vriend maar je vijand.

Ontspannen. Leer weer ontspannend te ademen. Leer weer je angsten te omarmen en kijk ze recht in de ogen ipv er tegen te vechten of je er door te laten overweldigen.

Het leven is te mooi om in angst te leven. Het leven is zó mooi om zich onzeker te voelen.

Leer weer te kijken naar de schoonheid van het leven: de zon, de maan, de bloemen, de bomen, ...
Leer je terug te gronden zo diep als de wortels van de bomen.
Leer opnieuw al fluitend door het leven te gaan zoals de vogels doen.

Weet je altijd beschermd en gezegend door de Liefde van God en door de Liefde van de Aarde.



PS: Wens je de tip die bij dit artikel hoort, te ontvangen?

Download het gratis e-boek en je krijgt het boek, het artikel en de gratis tips die bij elk artikel horen. Downloaden doe je hier.