Huis van Eden

Mijn foto
Tremelo, Vlaams-Brabant, Belgium
Merkte je, nadat je reeds hulp gezocht had, dat praten alleen niet voldoende was, dan kan ik wellicht iets voor jou betekenen. Ik begeleid jou door aangepaste yoga-, ademhalings-, relaxatie-, meditatie en creatieve oefeningen te geven naar gelang je noden. Ook kunnen Reiki sessies aan te pas komen. De verschillende workshops aan de welke je kan deelnemen hebben een sterk helend effect op het lichaam, de emoties, de psyche en op spiritueel vlak. Hou ook mijn website www.huisvaneden.be in 't oog voor de gastactiviteiten. Elk gastactiviteit is een mooie aansluiting op mijn werk en op jouw welzijn. Ben je geïnteresseerd? Neem gerust contact op.

woensdag 1 januari 2014

Is yoga voor kinderen? JA !

“Mijn dochter van 9 jaar is heel gespannen en heeft behoefte aan ontspanning. Heb je enkele tips of oefeningen?”

Het leven van kinderen is enorm druk geworden. Er wordt veel van hen gevraagd, waardoor zij meer last van stress hebben dan hun leeftijdsgenoten 20 jaar geleden. Toen dacht niemand aan yoga voor kinderen. Nochtans is yoga een mooie en natuurlijke manier om te ontspannen.

Yoga kan een mooie plaats innemen in de ontwikkeling van je kind. Naast de duidelijke voordelen van het trainen van het fysieke lichaam, verscherpt yoga het vermogen van je kind om tot rust te komen. De Oosterse leer vergroot bovendien het zelfvertrouwen en zelfdiscipline. Verder versterkt yoga het zenuwstelsel, wat essentieel is voor de ontwikkeling van je kind. Wanneer je kind regelmatig aan yoga doet, zal ze zich meer bewust worden van haar gedachten en gevoelens.

Eén van de belangrijkste facetten van yoga is de ademhaling. Op een juiste manier ademen is essentieel om te kunnen ontspannen, de rust in zichzelf te vinden en het hoofd koel te houden. Met andere woorden, een goede ademhaling is essentieel om een mooi en evenwichtig leven uit te bouwen waarin al de talenten van je kind zich kunnen ontwikkelen.

Daarom stel ik je de volgende oefening voor : een zeer plezierige ademhalingsspel voor je kind (en jezelf).

Ga met je kind(eren) in een cirkel plat op de buik liggen en blaas het pingpongballetje naar elkaar toe.

Spelregel 1°: je moet op je buik blijven liggen.
Spelregel 2°: je mag het balletje niet aanraken met je handen.

Doordat je op je buik ligt, moet je diep ademen om het balletje naar elkaar toe te blazen. Hoe groter de afstand tussen jullie, hoe dieper je moet ademen. Door diep in en uit te ademen ga je je ontspannen. Ondertussen heeft je kind goed gelachen en plezier gemaakt, waardoor ze op een ontspannen wijze weer verder kan met haar dag.

Op 11 januari beginnen we met een nieuwe groep KinderYoga bij de VoorZorg in Mechelen en op 4 februari in Antwerpen. Voor meer informatie ga naar de website www.huisvaneden.be