Huis van Eden

Mijn foto
Tremelo, Vlaams-Brabant, Belgium
Merkte je, nadat je reeds hulp gezocht had, dat praten alleen niet voldoende was, dan kan ik wellicht iets voor jou betekenen. Ik begeleid jou door aangepaste yoga-, ademhalings-, relaxatie-, meditatie en creatieve oefeningen te geven naar gelang je noden. Ook kunnen Reiki sessies aan te pas komen. De verschillende workshops aan de welke je kan deelnemen hebben een sterk helend effect op het lichaam, de emoties, de psyche en op spiritueel vlak. Hou ook mijn website www.huisvaneden.be in 't oog voor de gastactiviteiten. Elk gastactiviteit is een mooie aansluiting op mijn werk en op jouw welzijn. Ben je geïnteresseerd? Neem gerust contact op.

zaterdag 2 maart 2013

Yoga en de sexuele ontwikkeling van je kind

Buiten de algemeen gekende effecten van yoga op kinderen en volwassenen, nl de ontspanning, heeft yoga een zeer positief en weinig gekend effect op de seksuele evolutie van een kind.

De pijnappelklier is een heel belangrijk kliertje die zich in de hersenen bevindt. Rond de leeftijd van 7–8 jaar begint de pijnappelklier bij ieder van ons te verschrompelen. Tegen de tijd dat de klier helemaal verschrompeld is, versnelt de emotionele groei en beginnen de seksuele hormonen te "dansen". Dit is een tijd waarin het voor het kind moeilijk is om zijn stabiliteit te vinden omdat hij nog niet rijp is voor al die emotionele en fysieke omwentelingen.

Zolang de pijnappelklier gezond is, komen er geen abnormale seksuele gedragingen voor. Het is belangrijk dat de seksuele bewustzijn zich ontwikkelt op een gelijke tred als de emotionele, geestelijke en fysieke groei. Wanneer dat niet gebeurt, kan het kind seksuele fantasieën hebben waar hij geen weg mee weet, nachtmerries of verwarrende dromen krijgen, zich slecht in zijn vel voelen. Dit alles zal zich uiten in zijn dagdagelijks leven, meestal op een wijze die de goedkeuring van anderen niet meedraagt.

Door bepaalde yoga-oefeningen te doen, kan men de pijnappelklier langer gezond houden en dus de verschrompeling vertragen. Dit geeft de tijd aan het kind om zich emotioneel en mentaal op een rustige manier te ontwikkelen en rijp genoeg te zijn tegen de tijd dat de pijnappelklier verschrompeld is. Hierdoor zal het kind zijn stabiliteit behouden en zal van de woelige tijden die sommige pubers doormaken, bespaart blijven.

Dat is wat KinderYoga en FamilieYoga aan je kind kan schenken:



Fijne en evenwichtige tienerjaren!

Wil jij je kind(eren) fijne en evenwichtige kinderjaren schenken, dan kan Kinderyoga en/of de FamilieYoga hiertoe bijdragen.


Meer informatie vind je op de website.


Voel je vrij om hieronder een reactie te plaatsen:
- Volgt je kind yoga lessen ?
- Heeft je kind kinderyoga of familieyoga gevolgd ?
- Wat is zijn ervaring (geweest) ?
- Hoe verloopt zijn tienerjaren ?

Ik kijk uit naar jouw reactie !