Huis van Eden

Mijn foto
Tremelo, Vlaams-Brabant, Belgium
Merkte je, nadat je reeds hulp gezocht had, dat praten alleen niet voldoende was, dan kan ik wellicht iets voor jou betekenen. Ik begeleid jou door aangepaste yoga-, ademhalings-, relaxatie-, meditatie en creatieve oefeningen te geven naar gelang je noden. Ook kunnen Reiki sessies aan te pas komen. De verschillende workshops aan de welke je kan deelnemen hebben een sterk helend effect op het lichaam, de emoties, de psyche en op spiritueel vlak. Hou ook mijn website www.huisvaneden.be in 't oog voor de gastactiviteiten. Elk gastactiviteit is een mooie aansluiting op mijn werk en op jouw welzijn. Ben je geïnteresseerd? Neem gerust contact op.

vrijdag 1 februari 2013

Goed ademen : alleen maar voordelen

Een Indisch verhaal gaat als volgt: we worden met een bepaald aantal ademhalingen geboren. Wat we er mee doen, ligt volledig aan ons.

Ademen we snel en oppervlakkig, dan zal ons leven snel voorbij zijn. Het aantal ademhalingen die we meegekregen hebben zullen snel geademd zijn.

Ademen we diep, met andere woorden, ook langzamer, dan zullen we er langer over doen om ons aantal ademhalingen op te gebruiken en zullen we bijgevolg ook langer leven.

De ademhaling is de meest natuurlijke handeling. Ademen doe je ongeveer 23 000 keren per dag zonder er bij na te denken. Het is zo natuurlijk dat men vergeten is je te leren hoe te ademen.

Ik veronderstel dat je nu op een stoel zit.

Probeer gedurende 1 minuut bewust gejaagd en oppervlakkig te ademen. Na 1 minuut, hoe voel je je? Welke emoties komen bij je op? Welke gedachten schieten nu door je hoofd?

Probeer nu gedurende 1 minuut bewust rustig, diep en langzaam te ademen. Na 1 minuut, hoe voel je je? Welke emoties heb je nu? Welke gedachten zijn er nu in je hoofd?

Je merkt dat er niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk en emotionele veranderingen plaats gevonden hebben alleen maar door anders te ademen!

Eerst en vooral is het belangrijk om een goede houding aan te nemen, met andere woorden, recht zitten of staan en dat je middenrif (weer) flexibel is. Het is dankzij je middenrif dat de lucht uit je longen gestuwd wordt bij de uitademing en wanneer je middenrif zich ontspant komt de lucht als vanzelf weer in je longen bij de inademing. Bij veel mensen is hun middenrif verstijfd door opgekropte emoties. Een verkeerde en/of een oppervlakkige ademhaling leidt tot ziekte en versnelt het verouderingsproces.

Waarom is een goede ademhaling belangrijk?
 


  • De afvalstoffen (niet alleen de chemische stoffen, maar ook de emotionele en psychologische) worden uit je lichaam verwijderd.
  • Het creëert een ritmische beweging van je wervelkolom waardoor de cerebrospinale vloeistof beter doorstroomt.
  • Een gecontroleerde ademhaling verandert je hartritme.
  • Je gedachtenstroom en de soort gedachten veranderen in een positieve zin.
  • Het middenrif pompt de lymfevloeistof door het lichaam.
  • Het middenrif masseert de omliggende organen.
  • Blokkades in de meridianen worden opgeheven.
  • Het stimuleert het helingsproces van je lichaam.
Je ziet er zijn alleen maar voordelen aan goed ademen. En ik spreek nog niet over:
  • Dat je je beter in je vel voelt.
  • Dat je rustiger bent.
  • Dat je de uitdagingen van het leven beter aankunt.
  • Dat je geduldiger bent.
  • Dat je het leven aanvaardt zoals het is en niet zoals jij het wilt hebben.
  • Enz. enz.

Ben je je bewust dat je op een verkeerde wijze ademt?

Kamp je met een depressie of een burn-out?

Voel jij je moedeloos, opgejaagd, …

Dan is de workshop "De Ademhaling – om met volle teugen te genieten" echt een aanrader. In niveau 1 leer je de basis ademhalingstechnieken. In niveau 2 verkennen we andere technieken die wat pittiger zijn.

Aarzel niet langer en schrijf je nu in want de aantal plaatsen zijn beperkt.